NA PALAMA

Uhapšen Nikola Ivović, osumnjičen za teško ubistvo Stefana Šarovića

Prilikom lišenja slobode kod istog pronađeni su dokumenti Republike Slovenije za koje postoje osnovi sumnje da su falsifikovani

O. Ma. / Avaz.ba

Za Nikolom Ivovićem raspisana međunarodna potjernica

Foto: MUP RS


Crnogorski državljanin Nikola Ivović uhapšen je na Palama, po potjernici Interpola Podgorica zbog sumnje da je izvršio ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019.godine u Herceg Novom. 

Ivovića su uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske na osnovu Interpol potjernice.

- Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela teških ubistava u vezi sa organizovanim kriminalom izvršenih na području Republike Srpske i regiona slobode je lišen Nikola Ivović - navode u MUP RS.

Prilikom hapšenja kod Ivovića su pronađeni dokumenti Republike Slovenije za koje postoje osnovi sumnje da su falsifikovani s kojima se krio u Srpskoj, kao i manja količina opojne droge marihuane.

- U prethodnom periodu 26. juna prošle godine na području PU Istočno Sarajevo uhapšen je Dušan Šilj zbog sumnje da je zajedno sa Ivovićem učestvovao u ubistvu Stefana Šarovića - naovde u MUP RS.

  • Lažna lična karta koju je Ivović koristio

    Lažna lična karta koju je Ivović koristio

    Foto: Avaz


Nakon kriminalističke obrade, koja će biti izvršena u prostorijsma Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS u Banjaluci, Ivović će biti predat u nadležnost Tuzilaštva BiH i Suda BiH radi dalje ekstradicije crnogorskom pravosuđu.

NA VRH

Podijeli članak na