ŠOKANTNO SAZNANJE

Trinaestogodišnja djevojčica iz Živinica je bila oteta?

Djevojčica je ispričala kako je dva dana mimo svoje volje bila zadržana u kući izvjesne Miraleme

E.Sk /Avaz.ba

Ajiša Mazić

Foto: Facebook


Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona radeći na predmetu koji je formiran prošle sedmice dopko je saznanja da je 13- godišnja Ajiša Mazić iz Živinica bila oteta.

Sredinom prošle sedmice djevojčicina porodica se obratila službenicima policije i prijavivši njen nestanak. Poslije 48 sati djevojčica se vratila kući.

Djevojčica je ispričala kako je dva dana mimo svoje volje bila zadržana u kući izvjesne Miraleme. Daljim tokom istrage utvrđeno je da je riječ o Miralemi Mujčinović, koja je 9. septembra predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK. Od ranije je, navodno, poznata zbog zlostavljanja svojih kćerki.

- Miralemi Mujčinović određen je pritvor za oduzimanje maloljetnika. Tužilaštvu je predata 9. septembra, a pritvor je određen dva dana kasnije. Stavlja joj se na teret oduzimanje djeteta ili maloljetnika, ali i zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, no to drugo krivično djelo se ne vezuje za ovaj slučaj nestanka, već za njene kćerke. U periodu 2015. godine njene kćerke su bile maloljetne – izjavio je za „Avaz“ Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Više o temi Ajiša Mazić

POTVRĐENO IZ MUP-A TK
Pronađena 13-godišnja Ajiša Mazić
NA VRH

Podijeli članak na