TUGA U KONJICU

U nedjelju dženaza poginuloj Ajli Đikić: Hercegovina ostala bez najljepšeg osmjeha

Obdukcija tijela Ajle Đikić bit će obavljena sutra u Konjicu

S. Džajić

Objavljena smrtovnica

Foto: Avaz


Obdukcija tijela Ajle Đikić, 28-godišnje djevojke, koja je stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u srijedu kod Spiljanskog mosta u Konjicu, bit će obavljena sutra u Konjicu.

- Odmah nakon izvlačenja tijela uzet je uzorak za testiranje na Covid-19, tako da smo danas dobili negativan nalaz i sutra će se pristupiti obdukciji. Nakon toga slijede vještačenja, druge istražne radnje i saslušanja. Što se tiče vozila, za sada, su prve indicije da je žrtva upravljala automobilom, ali šta će biti na kraju, to vam ne mogu reći - kazala je tužiteljica Mediha Balić.

  • Ukop Ajle Đikić bit će obavljen u haremu Musala

    Ukop Ajle Đikić bit će obavljen u haremu Musala

    Foto: Facebook


Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic, je kazao da su pripadnici policije na licu mjesta obavili uviđaj, a sve naredne aktivnosti su u nadležnosti Tužilaštva HNK.

- Mi smo završili sve naše aktivnosti, s tim da se može očekivati da od Tužilaštva HNK-a stignu određene naredbe za neke dodatne provjere kada je u pitanju ovaj slučaj-naveo je Kadić. 

Dženaza Ajli Đikić klanjat će se u nedjelju 4. oktobra poslije ikindije-namaza u 16:15 sati kod repovačke džamije u Konjicu, a ukop će biti obavljen u haremu Musala.   

 
NA VRH

Podijeli članak na