AKCIJA FUP-A

Lažno obećao osuđeniku da neće ići u zatvor, istražitelji ga uhapsili dok je uzimao novac

Osumnjičeni je od početka 2019. do 17. oktobra 2020. godine od osobe osuđene na kaznu zatvora od jedne godine zbog saobraćajne nesreća sa smrtnom poslijedicom, u više navrata zahtijevao novac

Priveli ga nakon što je uzeo novac. Ilustracija

Ad. A.

18.10.2020

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su K.Ž. (49) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“.

Osumnjičeni je od početka 2019. do 17. oktobra 2020. godine od osobe osuđene na kaznu zatvora od jedne godine zbog saobraćajne nesreća sa smrtnom poslijedicom, u više navrata zahtijevao novac, da bi spriječio njegov odlazak u zatvor.

Naime, on je u više navrata od osuđenika uzeo ukupno 15.000 KM. Govorio mu je da ima veze u Sudu te da će mu osigurati blažu kaznu, a nakon pravosnažne presude mu je obećavao pogodnost u smislu izdržavanja zatvorske kazne u kućnom zatvoru odnosno uz korištenje elektronske narukvice.

Hapšenje je izvedeno na području Breze nakon što je realizovana primomredaja djela ugovorenog novca, a nakon čega je na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršen pretres vozila i kuće na području Vareša koje koristi osumnjičeni. U pretresu je pronađen novac, te oružje, municija i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.