ZLOČIN U NJEMAČKOJ

Bio je to poljubac smrti: Samo dan nakon objave ove fotografije Nadira je nađena mrtva

Nadira Salkić je porijeklom iz sela Huskići kod Lukavca, a iza nje je ostalo dvoje djece

Ad. A.

Fotografija nije zavarala inspektore

Foto: Facebook


Istražitelji iz Frankfurta užurbano rade sklapanju slagalice strave u slučaju ubistva mlade Nadire Salkić (28), mlade majke iz Bosne i Hercegovine, koju je svirepo ubio njen suprug Nermin (34).

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, a što je javnosti dostupno Nadira je pronađena sa masivnom povredom glave, odnosno puknutom lobanjom u jezercetu u naselju Rodgao u Ofenbahu kod Frakfurta. Samo dan prije ubistva mlade žene koja je porijeklom iz sela Huskići kod Lukavca njen suprug je objavio fotografiju na društvenim mrežama na kojoj je zabilježen poljubac između njih dvoje. No, prema svemu sudeći bio je to poljubac smrti, a tijelo Nadire nađeno je dan kasnije u vodi.

Suprug je prijavio policiji njen nestanak, a tokom saslušanja njegova priča se isljednicima učinila kao nevjerovatna.

  • Jezerce u koje je bačeno Nadirino tijelo

    Jezerce u koje je bačeno Nadirino tijelo

    Foto: Bild.de


On je kako saznajemo od Bosanaca koji žive u Ofenbahu kazao policajcima da mu nisu poznati razlozi zašto je napustila dom.

Naime, kada su policajci saslušali komšije otkrili su da je par imao problema u braku, a u tome se i krio motiv ubistva. Nadira se kako je otkriveno prijetila da će se razvesti od Nermina, a što on nije mogao podnijeti. Obdukcijom je utvrđeno da je nesretna žena udarena tupim predmetom u glavu uslijed čega je nastupila smrt. Nermin je Nadiru navodno usmrtio u njihovom stanu nakon čega ju je prevezao do jezera gdje je ostavio njeno tijelo.

  • Iza Nadire ostalo dvoje djece

    Iza Nadire ostalo dvoje djece

    Foto: Arhiva


Par ima dvoje djece, za koju je brigu preuzela komšinica. Policija sedmogodišnjeg dječaka i dvogodišnju djevojčicu obilazi svakodnevno i donosi im sve što im je potrebno. Nadira u BiH ima roditelje i brata koji će preuzeti brigu o djeci.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na