ODRŽANA SJEDNICA

Sulejman Ljubović priznao ubistvo supruge Suade

Nožem i čekićem zadao joj više udaraca po glavi i grudnom košu

Privođenje Sulejmana Ljubovića. Avaz

Piše: B. C.

16.12.2020

Sulejman Ljubović priznao je ubistvo supruge Suade, moglo se čuti danas na sjednici u Kantonalnom sudu u Sarajevu na kojoj je razmatran prijedlog da se osumnjičenom odredi jednomjesečni pritvor.

Tužilac Jovo Karić istakao je razloge zbog kojih su ispunjeni uslovi da se Ljuboviću odredi pritvor. Jedan od osnovnih je priznanje Ljubovića da je počinio krivično djelo, te pronalazak noža i čekića na licu mjesta u porodičnoj kući.

Na svoju suprugu Suadu nasrnuo je u ranim jutarnjim 14. decembra u njhovoj porodičnoj kući u sarajevskom naselju Podhrastovi. Nakon kraće sveđe, Sulejman je nožem i čekićem nanio supruzi više povreda po glavi i grudnom košu. Nesretna žena podlegla je povredama na licu mjesta.

 Ljubovićev branilac advokat Zlatko Ibrišimović danas je pred sudijom Igorom Todorovićem, kazao je da je s obzirom na priznanje osumnjičenog ispunjen osnovni uvjet za pritvor. Ipak predložio je da se Ljuboviću odrede mjere zabrane kretanja.

Također je obrazložio je zašto ne postoji stvarna prijetnja uznemirenja javnosti, te opasnoti da bi mogao ponoviti krivično djelo, jer se sve desilo u porodici, a nastradala je njegova supruga.

Sulejman Ljubović nije želio ništa dodati. Na početku sjednice kazao je da je po zanimanju vozač, te da je bez zaposlenja.

Sudija Igor Todorović nakon sjednice donio je rješenje kojim je Ljuboviću određen pritvor.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.