AKCIJA U VOGOŠĆI

Policija kod dilera pronašla osam pištolja, municiju i drogu

Uhapšen je A. S. zbog posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja

Oduzeti pištolji i droga. Ilustracija

B. Cerić

19.1.2021

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su u ulici 24. juna, općina Vogošća uhapsili  A. S. (32) rođen u Bihaću, nastanjen u Vogošći, zbog posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja.

-  Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan pištolj sa okvirom, 18 metaka i jedan paketić sa suhom zeljstom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji A.S. koristi na području općine Vogošća. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto : 7 pištolja, 35 metaka različitog kalibra, 2 kutije za pištolj sa dijelovima od pištolja, više kutija sa grumenčićima materije koja asocira na opojnu drogu, 5 vrećica sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga i jedan novčanik-saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

O hapšenju  je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a pomenuta osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.