ODAVAO DOJAM VESELE OSOBE

Četverostruki ubica bio je vlasnik posrnule firme koja je imala lanac pekara u Šibeniku

Bio je viđen građanin na svim manifestacijama

N. Aj. / Slobodna Dalmacija

30.1.2021

Koloper: Pronađen mrtav. Facebook

Osumnjičeni za četverostruko ubistvo u Šibeniku i Vodicama, Branko Koloper, koji je, prema pisanju hrvatskih medija pronađen mrtav, vlasnik je šibenske firme "Matkol" koja je po gradu imala lanac pekara, piše Slobodna Dalmacija.


Nakon što ih je izrešetao u šibenskom predjelu Ražine, Koloper je sjeo u automobil i odvezao se do Vodica gdje je ispred prodavnice "Djelo" ubio Tedija Slamića, izvršnog direktora trgovačkog lanca "Djelo".

Malo nakon što se pročulo za ubistva, po gradu se pronijela priča po kojoj je Koloper na sastanak u Ražine, ispred svog proizvodnog pogona zvao stečajnu upraviteljicu Danek i Šparadu koji je navodno trebao preuzeti neke njegove poslovne prostore.

Nesretnu ženu suprug dovezao na sastanak


Nesretnu je ženu očito dovezao suprug na mjesto sastanka, a kada je stigao i Šparada, umjesto da se dogovore, Koloper je zapucao iz kalašnjikova.

Nakon toga odvezao se do Vodica, gdje je ubio Slamića dok je sjedio u automobilu.


Reporter Slobodne Dalmacije sjetio se prvog susreta s Brankom Koloperom. Kaže kako je odavao dojam veselog, dobro raspoloženog i uspješnog poduzetnika, koji je bio uvijek spreman pomoći nekome ili nekoj šibenskoj dobrotvornoj akciji. Njegova firma "Matkol" je u to doba poslovala više nego dobro.

- Prodavala je marende u šibenskim osnovnim školama, opskrbljivala kruhom i kolačima mnoge trgovine. Bio je viđen građanin na svim manifestacijama. Svejedno, je li bila riječ o Noći muzeja, kazališnim ili sportskim priredbama. Posebno je bio zaljubljen u odbojku, gdje je u jednom razdoblju obnašao i funkciju čelnika odbojkaškog kluba. Bio je i sponzor mnogim priredbama - prisjetio se reporter Slobodne Dalmacije.

Krenulo nizbrdo

A onda su prije tri godine Koloporeva poslovna kola krenula nizbrdo. 

- Viđao sam ga sve rjeđe. Očito su ga pritiskale njegove teškoće, pokretanje stečajnog postupka. Pričali smo i šetali Poljanom. Bio je zabrinut, govorio da bi taj stečajni postupak trebalo odgoditi, jer da sve financijske probleme, kako je tvrdio može pokriti vrijednost njegovih nekretnina. Spominjao je i svoje dužnike, ali nije odavao dojam čovjeka, koji je spreman na teške poteze. Očito se nešto u njegovoj glavi prelomilo. Ne mogu dokučiti zašto je "pukao". No, vrlo je vjerojatno da je bio neki povod za to - kaže reporter Slobodne Dalmacije.

Branko Koloper je navodno i razveden i ima dva sina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.