BOSANSKA GRADIŠKA

Policija oduzela 33 vozila: Samo jedan vozač državi duguje 25.000 KM

On je u posljednje tri godine počinio 99 prekršaja na području cijele BiH, kaže Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Bosanska Gradiška

Oduzeta vozila. B. Grgić

Piše: B. Grgić

20.2.2021

Zbog višestrukih prekršaja i neplaćenih kazni Policijska uprava Bosanska Gradiška privremeno je oduzela 33 vozila.

Oduzeto je 29 vozila zbog visokih iznosa neplaćenih kazni od strane njihovih vlasnika, a četiri vozila zbog neposjedovanja saobraćajne dokumentacije o vozilima, koja su potom predata u nadležnost Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Najteži prekršaji

Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Bosanska Gradiška, kaže da su vozila oduzeta od višestrukih povratnika u vršenju najtežih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Najdrastičniji primjer utvrđen je kod vozača iz Modriče, koji duguje više od 25 hiljada KM.

- On je u posljednje tri godine počinio 99 prekršaja na području cijele BiH. To smo utvrdili na osnovu jedinstvenog sistema policijskih kazni. Od toga je 66 puta upravljao vozilom bez vozačke dozvole - rekao je Škorić.

Utvrđeno je da su neizmirene novčane kazne za oduzeta vozila u rasponu od 1.400 do 25 hiljada KM.

Okončanje postupka

- Dva vozila su nakon okončanja prekršajnog postupka vraćena vlasnicima, a za preostalih 27 vozila, koji su smještena u depozitu Policijske stanice, čeka se okončanje prekršajnog postupka - kazao je načelnik Bojan Škorić.

Oduzeta vozila su uglavnom starije proizvodnje, tehnički neispravna, od kojih je samo šest registrovano, dok su 23 vozila neregistrovana.

U trinaest slučajeva vozilima su upravljale osobe koje nisu njihovi vlasnici, informacije su koje su pristigle iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.