ISTRAGA

Pakistanac koji je organizirao krijumčarenje migranata danas pred tužiocem

Istragom u predmetu obuhvaćen je i jedan državljanin BiH, koji je pronađen sa skupinom migranata

Graničari i pripadnici SIPA-e otkrili migrante. Arhiva

Piše: Ad. A.

6.5.2021

Nakon što je u akciji Granične policije BiH i SIPA-e u koordinaciji sa dežurnim tužiocem Tužilaštva BiH na području Teočaka, otkrivena veća skupina od 18 krijumčarenih migranata, uhapšeni su osumnjičeni koji su organizirali ovu mrežu.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH, dao je instrukcije policiji da izvrše pretrese i prikupe dokaze, u dokumentiranju ovog krivičnog djela, a osumnjičeni državljanin Pakistana, bit će predat dežurnom tužiocu koji će ispitati osumnjičenog te odlučiti o daljim aktivnostima.

Istragom u predmetu obuhvaćen je i jedan državljanin BiH, koji je pronađen sa skupinom migranata.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Pakistana, te će biti predati u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog za kazneno djelo krijumčarenja osoba, dežurni tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizira aktivnosti koje se odnose na procesuiranje kaznenih djela krijumčarenja migranata, u gradovima i područjima diljem Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.