AKCIJA ŠTIT 2021

Granični policajci spriječili šverc cigareta u vrijednosti od 95.000 KM

Cigarete pronađene na šumskum putu iz smjera Crne Gore

A. Ka.

Oduzete cigarete

Foto: GP BiH


U nastavku operativne akcije kodnog naziva „Štit 2021“, pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su jučer u naselju Gornji Lipnik kod Gacka spriječili krijumčarenje 17.750 kutija cigareta raznih robnih marki bez akciznih markica.

Zaplijenjene cigarete, vrijednosti 95.000 KM, pronađene su na šumskum putu iz smjera Crne Gore. O slučaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva BiH, prema čijim uputama se nastavlja rad na predmetu.

  • Oduzete cigarete

    Oduzete cigarete

    Foto: GP BiH


Direktor GPBiH Zoran Galić istaknuo je da se Granična policija BiH intenzivno bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta te da je opredijeljenost Granične policije BiH permanentna zaštita državne granice.

- U nastavku akcije „Štit“, pripadnici Jedinice Granične policije Trebinje još jednom su pokazali ustrajnost i usredotočenost na borbu protiv svakog oblika kriminaliteta, uz svakodnevnu i intenzivnu borbu protiv nezakonitih migracija - rekao je Galić.

Podsjetimo, u sklopu operativne akcije „Štit 2021“ u aprilu je spriječeno krijumčarenje 26.750 kutija različitih vrsta cigareta na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na zajedničkom graničnom prijelazu Deleuša – Vraćenovići, u vrijednosti 133.750 KM.

NA VRH

Podijeli članak na