TRAGEDIJA KOD TEŠNJA

Ovo je fotografija ubijenog lovca i njegovog prijatelja koji je pucao

Iz Lovačkog društva “Kiseljak” prije nekoliko dana upozorili građane da počinje lovna sezona na području općine Tešanj

D. Pa.
  • Ubijeni Senad Solo (lijevo) s Enverom Ćostovićem

    Ubijeni Senad Solo (lijevo) s Enverom Ćostovićem

    Foto: Avaz


U tešanjskom mjestu Čifluk jutros se dogodila tragedija tokom lova, kada je, Enver Ćostović upucao Senada Solu, nezvanično saznaje "Avaz".

Još nije poznato kako je došlo do ovog nesretnog slučaja, a iz policije su ranije izjavili da se sve dogodilo oko 5.15 sati.

- U mjestu Čifluk prilikom lova smrtno je stradala osoba S. S., 1966. godište. Ne znamo još detalje, odnosno da li je riječ o nesretnom slučaju - kazali su iz policije.

Po okončanju uviđaja bit će poznate okolnosti ove tragedije.

Podsjećamo da su prije nekoliko dana iz Lovačkog društva “Kiseljak” Tešanj izdali obaviještenje koje je privuklo pažnju građana.- Obavještavamo građane da predstojećeg vikenda u subotu i nedjelju, 5. i 6. juna 2021. godin, počinje lovna sezona na području općine Tešanj – u lovištu kojim gospodari ovo Lovačko društvo.

S tim u vezi, molimo sve izletnike, šetače, berače gljiva, bicikliste, motoriste i sve ostale koji borave u šumi nedjeljom, po mogućnosti redukuju svoje aktivnosti odnosno da budu naročito oprezni te da, zbog svoje sigurnosti, nose fluorescentne prsluke ili sličnu odjeću sa reflektujućim površinama, kako bi bili uočljivi i kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice – naveli su u obavještenju Lovačkog društva „Kiseljak“.

Više o:

Čifluk Tešanj
NA VRH

Podijeli članak na