PRETRES VOZILA I KUĆE

SIPA u Bosanskoj Dubici pronašla automatsku pušku i okvir sa 30 metaka

Osumnjičena osoba je uhapšena i nakon kriminalističke obrade otpuštena iz službenih prostorija

A. K.

SIPA: Protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu

Foto: Arhiv


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, na području općine Bosanska Dubica, izvršili pretres jednog putničkog vozila kao i porodične kuće sa pratećim objektima.

Prilikom pretresa pronađena je jedna automatska puška-puškomitraljez PM-M72 sa drvenim kundakom i okvirom sa 30 metaka kao i trotilski metak sa punjenjem od 100 grama TNT eksploziva, saopćeno je iz SIPA-e.

Osumnjičena osoba je uhapšena i nakon kriminalističke obrade otpuštena iz službenih prostorija. Kako je iz SIPA-e saopćeno, protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 361. stav (1) Krivičnog zakona Republike Srpske.

Prilikom vršenja pretresa pomoć policijskim službenicima SIPA-e pružili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a aktivnosti su provedene u skladu sa usmenom naredbom Osnovnog suda u Bosanskoj Dubici.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na