JEZIVE SCENE

Stravična nesreća u Njemačkoj: Četvorica Srbijanaca poginula u smrskanom automobilu

BMW podletio pod zadnji dio kamiona

A. Ka. / Telegraf.rs

23.6.2021

Jezive scene s mjesta nesreće - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U utorak oko 9:30 sati došlo je do saobraćajne nesreće, kada je automobil u punoj brzini podletio pod zadnji dio kamiona u blizini Nojtraublinga u okrugu Regensburg, pri čemu su poginule četiri osobe.

Kako pišu tamošnji mediji, u ovoj nesreći poginuli su Srbijanci, sva četvorica iz Aleksinca. Kada su izvukli automobil ispod kamiona, on je bio potpuno smrskan. Život su izgubile četiri osobe stare 27, 31, 32 i 44 godine. Autoput u smjeru ka Regensburgu bio je blokiran nekoliko sati, piše "Suddeutche Zeitung".

Prema prvim saznanjima, vozač automobila je vjerovatno udario u kamion bez kočenja. U vrijeme nesreće, saobraćaj se sporo kretao. Automobil se bukvalno "ukopao" ispod kamiona. Putnici u automobilu nisu imali šansu da prežive. Nakon što je olupina automobila izvučena ispod kamiona, tijela su transportovana u drvenim kovčezima.

Četrdesetjednogodišnji vozač kamiona je navodno ostao nepovrijeđen. On je bio u stanju šoka i zbrinut je od strane medicinskih radnika. Na mjestu nesreće bio je i bolnički sveštenik.

Očevici, policajci, vatrogasci i spasioci zatekli su užasan prizor - automobil, BMW njemačkih registracija, bio je potpuno smrskan sve do zadnjeg sjedišta. Dijelovi olupine nalazili su se na putu, a među njima je bila i cipela jednog od poginulih.

Osim policije i hitne pomoći, na mjesto nesreće došla su i dva spasilačka helikoptera, kao i ekipe za održavanje puteva, koje su regulisale saobraćaj. Autoput je za saobraćaj otvoren pet sati nakon nesreće.

Policija i javno tužilaštvo započeli su istragu kako bi razjasnili tok nesreće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.