PU FOČA

Lažnim dojavama putem društvenih mreža uzeli 460.000 KM

Terete se za pranje novca, prevaru i iznudu

A. Ka.

Osumnjičeni prijavljeni tužilaštvu

Foto: Ilustracija


Supružnici Nedeljko (25) i Slađana Mitrović (21) te Žarko Blagojević (32) prijavljeni su trebinjskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su dojavama o lažnim kladioničarskim rezultatima nezakonito zaradili 460.000 KM.

Prema prvim informacijama, oštetili su više osoba kojima su za novac slali navodno rezultate naštimanih utakmica govoreći im da će sigurno ostvariti dobitak.

- Nedeljko je bio glavni i on je putem svoje internet-stranice “Brzo do novca” te Facebooka i Massengera pronalazio žrtve. Obećavao im je da ih čeka odličan dobitak na kladionici, jer ima sigurne rezultate naštimanih utakmica. Govorio im je da to košta i da mu mogu platiti putem pošte ili Western Uniona - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Nedeljko upućivao žrtve da novac, osim na njegov, uplate i na Slađanin i Blagojevićev račun.

- U jednom slučaju žrtvi je obećao da će mu poslati rezultate s kojima će dobiti 25.000 eura na kladionici. Za to mu je tražio da plati 420 eura - kazao je isti izvor.

Prema njegovim riječima, Nedeljko je žrtvama prijetio i iznuđivao im pare kada bi oni prestali da mu vjeruju i plaćaju za dojave. Ovaj izvor je istaknuo da je oštećenih kojima je trojac uzimao novac, najviše sa područja Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Policijska uprava Foča, navodeći inicijale, saopćila je da ih terete za pranje novca, a Nedeljka Mitrovića i za prevaru i iznudu. Kazali su da su protiv njih podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

- M. N. sumnjiče da je od 2014. do 2020. godine pribavio za sebe ili drugog protivpravnu imovinsku korist prikazivanjem lažnih činjenica putem društvenih mreža, a u vezi s rezultatima sportskih utakmica, kao i upućivanjem prijetnji. On je na taj način dovodio u zabludu oštećena lica iz više različitih zemalja i time ih naveo da u više navrata izvrše uplate u bankama ili pošti na njegovo ime i na ime M. S. i B. Ž. - saopćeno je iz PU Foča.

Više o temi Foča

Više o:

Foča PU Foča
NA VRH

Podijeli članak na