PRIJAVLJENO PREKJUČER

Evo šta kažu iz policije o navodnom pokušaju otmice djeteta u Ljubuškom

U utorak navečer Ljubušak prijavio da su njegovo 11-godišnje dijete nepoznate osobe bombonama mamile u vozilo

M. Sm.

PU Ljubuški: Provjeravaju navode

Foto: Arhiv "Avaza"


U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona istražuju slučaj navodnog pokušaja otmice djeteta, koji je prijavljen u utorak, 3. avgusta u Policijsku upravu Ljubuški.

Budući da se informacija o tome tokom jučerašnjeg dana počela širiti društvenim mrežama te su o tome izvijestili i pojedini mediji, iz MUP-a ZHK su se danas oglasili saopćenjem za javnost.

Djetetu nudio bombone, piše u prijavi

Kako su naveli u utorak, u 20.50 sati jedan roditelj iz Ljubuškog pristupio je u PU Ljubuški u pratnji 11-godišnjeg djeteta.

Prema njegovoj prijavi, oko 20 sati, u ulici Ludviga Pavlovića u Ljubuškom kojom se njegovo dijete kretalo iz smjera stadiona Babovac prema porodičnoj kući, zaustavilo se motorno vozilo u kojem su se nalazile nepoznate osobe.

- Osoba koja je sjedila na zadnjem sjedalu djetetu je ponudila bombone i mamila ga da sjedne u vozilo, nakon čega se dijete u strahu udaljilo od vozila a vozilo se okrenulo i udaljilo u smjeru iz kojega je došlo - stoji u prijavi.

Odmah po zaprimanju prijave, naveli su iz MUP-a ZHK, policijski službenici poduzeli su niz mjera i radnji u cilju provjere navoda iz prijave, koji se još provjeravaju.

Ne širite neprovjerene informacije

- Do sada poduzetim mjerama i radnjama nisu potvrđeni navodi iz prijave- podvukli su iz MUP-a ZHK.

Također, dodali su i da u jučerašnjem dnevnom izvještaju o stanju sigurnosti u ZHK kojeg objavljuju na web- stranici MUP-a (HALO 122) nisu spomenuli tu prijavu, kako bi izbjegli stvaranje panike i masovne psihoze, što ne znači, naglasili su, da policija nije s punom ozbiljnošću pristupila provjeri navoda iz prijave.

- Pozivamo građane da, ako imaju bilo kakvih korisnih saznanja o navodnom događaju, o tome izvijeste mjesno nadležnu PU Ljubuški. Također, pozivamo građane i medije da ne šire neprovjerene informacije - saopćeno je iz MUP-a ZHK.

Više o temi MUP ZHK

Više o:

MUP ZHK Ljubuški
NA VRH

Podijeli članak na