VELIKA TRAGEDIJA

Tuga do neba: Preminuo sedmogodišnjak kojeg je udario voz u Banjoj Luci

Iz UKC-a Republike Srpske saopćeno je da je dječak dovezen sinoć u 21.15 sati u Urgentni centar UKC-a i primljen je u politraumatizovanom stanju

Dječaka voz udario. Ilustracija

N. Aj.

8.8.2021

Sedmogodišnji dječak kojeg je udario putnički voz na području Banje Luke preminuo je usljed težine zadobijenih povreda u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Iz UKC-a Republike Srpske saopćeno je da je dječak dovezen sinoć u 21.15 sati u Urgentni centar UKC-a i primljen je u politraumatizovanom stanju.

- Pristupilo se hirurškom zbrinjavanju, ali uprkos svim naporima naših ljekara i medicinskog osoblja da mu spase život, pacijent je usljed težine zadobijenih povreda preminuo u 22.15 sati - navodi se u saopćenju.

Iz preduzeća "Željeznice Republike Srpske" sinoć je saopćeno da je putnički voz udario pješaka koji se kretao prugom između stanica Banja Luka i Ramići, te da je povrijeđeni prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Do nezgode je došlo sinoć u 19.33 sati, mašinovođa je ugledavši pješaka mlađe životne dobi kako se kreće prugom davao zvučne signale upozorenja i počeo da koči, ali pješak je nastavio kretanje i voz ga je udario.

Na lice mjesta, po prijavi vanrednog događaja, odmah su izašle nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje "Željeznica Republike Srpske".

Mašinovođi je na licu mjesta urađen alko–test, koji je bio negativan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.