PRIJAVLJENO POLICIJI

Vidovita Vladimira prevarila Trebinjku za 14.800 KM: Obećala da će joj izliječiti kćerku

S. G. ostala bez para, kćerka joj nije izliječena

Srbijanka prevarila ženu. Ilustracija

P. M.

26.10.2021

Nepoznata osoba iz Srbije koja se predstavila kao Vidovita Vladimira prijavljena je policiji u Trebinju da je prevarila lice čiji su inicijali S.G. za 14.800 KM tako što ju je dovela u zabludu da će joj izliječiti kćerku.

Policijskoj stanici Trebinje jučer je lice S.G. iz Trebinja prijavilo da je u posljednja četiri mjeseca više puta stupilo u kontakt sa nepoznatom osobom iz Srbije koja se predstavila kao vidovnjak i prorok pod imenom Vidovita Vladimira u vezi sa zdravstvenim problemima duševno oboljele kćerke, naveli su iz trebinjske Policijske uprave.

Nepoznata osoba je dovela u zabludu S.G. da će joj izliječiti kćerku ukoliko uplati novac, nakon čega je žena u više navrata uplaćivala različite iznose u ukupnoj vrijednosti od oko 14.800 KM.

Nakon što ta osoba nije pomogla u liječenju kćerke, S.G. je shvatila da je u zabludi i da je prevarena.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja prevare.

Policija i Okružno javno tužilaštvo iz Trebinja rade na dokumentovanju krivičnog djela prevara.

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani budu obazrivi i preduzmu odgovarajuće mjere radi zaštite od prevara i sprečavanja izvršenja krivičnih djela na sopstvenu štetu, te poziva da slične ponude i oglase prijave policiji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.