MUP KS

U Sarajevu uhapšena osoba za kojom traga policija iz Goražda

Potraga zbog sumnje da je E. U. počinio krivična djela tjelesna povreda i oštećenje tuđe stvari

Uhapšen sinoć u 19:30 sati. Arhiv

A. Č.

25.12.2021

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su osobu inicijala E.U. iz Sarajeva na osnovu akta Policijske stanice Novo Goražde, a zbog sumnje da je počinila krivična djela tjelesna povreda i oštećenje tuđe stvari.

Ovo lice uhapšeno je sinoć u 19:30 sati, nakon čega je predato u nadležnost službenika Policijske uprave Novo Goražde, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U toku jučerašnjeg dana kantonalna policija uhapsila je lica čiji su inicijali R.K. i V.G. iz Sarajeva, te A.A. rođenog u Zapadnoj Sahari, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje, dok je lice Đ.H. uhapšeno zbog sumnje da je počinilo tešku krađu.

U toku proteklog dana pripadnici kantonalnog MUP-a, preduzimajući redovne kontrole saobraćaja, uručili su 650 prekršajnih naloga, dok su za lakše prekršaje upozorili 33 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, jer su bili pod dejstvom alkohola, pet jer su vozili prija prava sticanja na upravljanje motornim vozilom, te dva vozača koji su pod zabranom upravljanja automobilom.

Isključena su i po dva automobila zbog isteka saobraćajne dozvole, odnosno jer nisu bila regostrovana, kao i jedno vozilo zbog tehniče neispravnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.