DJECA OSTALA BEZ RODITELJA

Detalji zločina u Bosanskoj Dubici: Rade je ubio Tanju, a potom izvršio samoubistvo

Rade je na stubištu čekao Tanju, a kada je naišla, došlo je do svađe, nakon koje je bivši muž upucao i na mjestu ubio

Zgrada u kojoj se dogodilo ubistvo. O. Ma.

O. Ma.

27.12.2021

Rade Vujković (39) iz Bosanske Dubice hicem iz vatrenog oružja ubio je suprugu Tanju Vujković (35), a potom je izvršio samoubistvo.

Kako saznaje portal "Avaza" zločin se dogodio u haustoru zgrade u ulici Mihajla Pupina u koju je Tanja nedavo doselila s njihovo troje djece. 

Prvi rezultati istrage ukazuju da je Tanja ujutro rano krenula na posao i da ju je Rade sačekao na stubištu. Kada je naišla došlo je do svađe i poslije svega nekoliko minuta Rade je pucao u Tanju i na mjestu je ubio. Potom je presudio sam sebi. Za to vrijeme njihovo troje djece se nalazilo u stanu.

U Dubici se spekuliše da je motiv zločina ljubomora. Njihovi poznanici kažu da su poslednje vrijeme u braku imali dosta trzavica, što je rezultiralo razvodom. Međutim, niko nije mogao ni da nasluti da će doći do ovako strašne tragedije.

- Rade je autoelektričar, kojeg poznaje cijeli grad. Bio je dobar i vrijedan radnik. Velika je to tragedija i zaista ne znam šta bih rekao. Troje djece je ostalo bez roditelja - rekao je jedan od poznanika porodice Vujković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.