OPTUŽEN ZA BLUDNE RADNJE

Profesor tjelesnog u zeničkoj Drugoj gimnaziji učenicu uhvatio za stražnjicu

Potvrđena optužnica protiv Harisa Kamenarevića

B. C.

Sud potvrdio optužnicu

Foto: Ilustracija


Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv Harisa Kamenarevića zbog krivičnog djela bludne radnje iz člana 208. stav 2. KZ FBiH, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK. 

Optužnica je u cijelosti potvrdio sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Zenica.

Haris Kamenarević, rođen u Sarajevu, nastanjen u Brezi , tereti se da je 29. oktobra prošle godine oko 11 sati u Zenici, u sportskoj dvorani JU „Druge gimnazije”, u ulici Mejdandžik broj 2, u kojoj je zaposlen kao profesor sporta i tjelesnog odgoja, za vrijeme trajanja školskog časa, seksualno zlostavljao učenicu.

- Iskoristivši priliku kada se malololjetna učenica, naslonila na koljeno svoje drugarice i bila leđima okrenuta prema njemu, uhvatio ju je otvorenom šakom za lijevu stranu stražnjice i stisnuo, iako je bio svjestan da na taj način čini bludne radnje nad oštećenom i da je ista maloljetna, što je htio, pa kada je oštećena reagovala na način da je pogledala u drugaricu i obratila joj se riječima: „Šta radiš budalo, jesi li normalna“, ona joj je odgovorila: „Nisam ja, nego profesor“, nakon čega je oštećena pogledala u njega, a on se nasmijao i udaljio, te nastavio šetati po dvorani, zbog čega se oštećena osjećala neprijatno i uznemireno- navedeno je u optužnici.

  • Optužnica Tužilaštva ZDK

    Optužnica Tužilaštva ZDK

    Foto: Printscreen


Dakle, izvršio je bludnu radnju prema maloljetniku, čime je učinio krivično djelo bludne radnje iz člana 208. stav 2. KZ FBiH.

NA VRH

Podijeli članak na