ISTOČNO SARAJEVO

Zatražen pritvor za trojicu dilera uhapšenih na Lapišnici

Odbacili vreću s pet kilograma marihuane

Nabavili drogu na Palama. Avaz

Piše: B. C.

8.2.2022

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu dana danas je podnijelo je Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Adnana Pirića (25), Adnana Heće (21) i Adnana Adžema (26) iz Sarajeva zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a da su lica  Adnan Hećo i Adnan Adžem počinili i krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. istog zakonika.

Oni su 6. februara na području opštine Pale, od njima poznatih lica iz Pala, nabavili radi dalje prodaje opojnu drogu marihuanu

Patrola PU Istočno Sarajevo, vršeći kontrolu, pokušala je da zaustavi Opel Insigniu, ali se vozač oglušio o naredbu policije. O tome je obaviješten MUP Kantona Sarajevo čiji su pripadnici na Lapišnici uhapsili Pirića i ostale.


Prije hapšenja odbacili vreću u kojoj je bilo pet kilograma marihuane. Prilikom pretresa Opela kojim je upravljao Adnan Adžem pronađeni pištolj “CZ”, ckalibra 7,65 milimetra s okvirom i osam metaka te pištolj “Browing” sa okvirom i sedam metaka i mobilni telefon.

- Razlozi za predlaganje mjere pritvora za lica P.A., H.A. i A.A. sastoje se u tome da postoje okolnosti koje ukazuju, da postoji opasnost da će isti boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak (član 197. stav 1. tačka b) ZKP RS, da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađu na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od 3 godine ili teža kazna (član 197. stav 1. tačka v) ZKP RS, te da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenih (član 197. stav 1. tačka a) ZKP RS- saopćeno je iz Okružnog javnog tižilaštva Istočno Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.