NOVA DRAMA

Ponovo dojava o bombi u zgradi Kantonalnog suda u Zenici, uposlenici evakuisani

Dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici, jutros oko 8.30 sati, zaprimila je telefonski poziv o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi tog suda, rekla je portparolka MUP-a Alić

Kantonalni sud Zenica. BIRN BiH

S. S. / Fena

15.4.2022

Zbog nove dojave o postavljenoj bombi u zgradi Kantonalnog suda u Zenici, evakuisano je osoblje tog suda, potvrdila je portparolka Ureda policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

- Dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici, jutros oko 8.30 sati, zaprimila je telefonski poziv o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi tog suda. U toku su standardne procedure u ovakvim situacijama, odnosno obavlja se kontradiverzioni pregled zgrade - istakla je Alić.

Dio Masarykove lice koji vodi prema zgradi tog suda obilježen je policijskim trakama te je zaustavljen i saobraćaj.

– Telefonska dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi suda stigla je u 08.35, a već do 08.50 sati svi su zaposlenici su bili i evakuisani iz zgrade. U toku je KDZ pregled, a taj dio ulice je obilježen trakama i zaustavljen je saobraćaj – kazala je u izjavi za Fenu portparolka Ureda policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

Podsjetimo, dojavu o postavljenoj bombi u Sudu zenička je policija bila zaprimila i 1. aprila ove godine, a ta je dojava bila lažna.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.