PREGLEDANI SNIMCI

Detalji tragedije: Cijeli Blagaj se digao da traži dječaka (3), ali je nestao u dubinama hladne Bune

Ekipa portala "Avaza" je večeras bila na mjestu događaja, a kako smo saznali, što nam je potvrdila i dežurna kantonalna tužiteljica, niko nije vidio trenutak kada je dijete upalo u rijeku

Meliha Smajkić

Avaz u Blagaju: Svi u šoku

Foto: M. Smajkić


Završen je uviđaj u Blagaju kod Mostara gdje se predvečer, u 17 sati dogodila tragedija kada se trogodišnji dječak, H. K. iz ovog mjesta utopio u rijeci Buni.

 • Niko nije vidio kada je dječak pao u hladnu Bunu

  Niko nije vidio kada je dječak pao u hladnu Bunu

  Foto: M. Smajkić


Ekipa portala "Avaza" je večeras bila na mjestu događaja, a kako smo saznali, što nam je potvrdila i dežurna kantonalna tužiteljica, niko nije vidio trenutak kada je dijete upalo u rijeku.

Majka počela vikati

Tragedija se dogodila nedaleko od Tekije u bašti jednog ugostiteljskog objekta, gdje je dječak bio s majkom, nenom te starijim bratom i mlađom sestrom.

 • Mjesto gdje je dječak najvjerovatnije pao u vodu

  Mjesto gdje je dječak najvjerovatnije pao u vodu

  Foto: M. Smajkić


- Cijeli dan smo imali veliku gužvu i baš tada bašta je bila skoro prazna, a mi smo se svi raštrkali da raspremimo i očistimo baštu. Djeca su se, valjda, igrala i trčkarala, a u jednom trenutku je njegova majka počela vikati da ga nema. Svi smo ga počeli tražiti, nema ćoška gdje nismo zavirili, alarmirali komšije, prolaznike, ali niko ga nije vidio. 

Više i ne znam šta je sve bilo, znam da se cijeli Blagaj digao na noge da ga traži... Jedan komšija je ronio, stigli su momci s kajacima... Gluho bilo, ne dao Bog nikome - ispričala nam je jedna od uposlenica restorana.

Slično nam je kazala mještanka koja radi u suvenirnici prekoputa. Noge su joj se, kaže, odsjekle od šoka. 

Niko nije slutio na najgore.

- Sve smo se nadali naći će ga... Neko je javio da su ga našli, skoro kilometar nizvodno odavde, nešto ga je zaustavilo. Ispod Ćuprije, na lokalitetu Mejtef... Četrdeset minuta su ga oživljavali - kroz suze nam je ispričala ova mještanka.

Snimci videonadzora

Ni ona nam se nije htjela predstaviti, jer to su im svima, kako kaže, komšije.

 • Mještanka koja radi u suvenirnici: Noge su mi se odsjekle

  Mještanka koja radi u suvenirnici: Noge su mi se odsjekle

  Foto: M. Smajkić


Kako smo saznali, tokom uviđaja su pregledani snimci videonadzora objekta, ali ni oni ne pokazuju trenutak kada je dijete nestalo u vodi.

Na licu mjesta su intervenirale nekolike ekipe Hitne pomoći, jer je majci dječaka i neni pozlilo.

Više o temi Blagaj

Više o:

Blagaj Buna MUP HNK
NA VRH

Podijeli članak na