POKUŠAJ KRIJUMČARENJA

Carinici bili u šoku kad su vidjeli šta nose: Pun kofer stomatološke opreme

Tada je u jednom od kofera pronađeno nekoliko većih koverata ispunjenih raznim stomatološkim instrumentima: klještima, ogledalima, pincetama, sondama te drugo

Pronađen stomatološki alat. UPRAVA CARINE

A. O. / Nova.rs

8.6.2022

Na graničnom prijelazu Gradina, jučer su carinici u saradnji s policijom otkrili pokušaj krijumčarenja polovne stomatološke opreme skrivene u prtljažniku jednog automobila.

Prekršaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao Ford mondeo srbijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji turski državljanin u društvu dvojice državljana Srbije.

Kontrola vozila. UPRAVA CARINE

Oni su putovali na relaciji Turska – Srbija i prilikom ulaska u zemlju, na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, sva trojica su izjavila da sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, detaljna kontrola vozila koja je uslijedila, opovrgla je njihove riječi, Naime, otvorivši prtljažnik carinici su prvo zatekli neprijavljeni aparat za sterilizaciju stomatološke opreme, nakon čega je putnicima rečeno da otvore prtljag.

Bilo u koverti. UPRAVA CARINE

Tada je u jednom od kofera pronađeno nekoliko većih koverata ispunjenih raznim stomatološkim instrumentima: klještima, ogledalima, pincetama, sondama te drugo.

Interesantno je da je prije započetog pregleda konstatovano da je pomenuti putnik sa navedenom robom već probao da uđe u zemlju tokom prethodne smjene, kada mu je naloženo da robu vrati u inostranstvo, ali je on sačekao i pokušao ponovo.

Putnici nemaju pravo unositi medicinsku opremu u zemlju. UPRAVA CARINE

Podsjećamo da putnici nemaju pravo da unose u zemlju profesionalnu medicinsku opremu, već to mogu samo pravna lica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.