GRANIČNA POLICIJA

Uhapšeno nekoliko osoba prilikom ulaska i izlaska iz BiH prema potragama

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 12. juna 2022., uhapsili su osobu inicijala E.O.

Granična policija BiH. ILUSTRACIJA

A. O.

14.6.2022

Službenici Jedinice granične policije BiH Orašje, 13. juna 2022., prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje uhapsili su osobu inicijala M.G. (1984.). 

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Predat službenicima

Prethodno, 11. juna 2022., službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Orašje uhapsili su osobu inicijala Z.S. (1987.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“.

Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Također, 10. juna 2022., na ulasku u BiH na prijelazu Orašje, uhapšen je i A.M. (1963.) jer ga potražuje Osnovni sud u Šamcu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. Državljanin BiH i R. Hrvatske je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 12. juna 2022., uhapsili su osobu inicijala E.O. (1978.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Modriči radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Billunda. 

Ulazak u državu

Predat je službenicima Policijske stanice Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 10. juna 2022., uhapsili su osobu inicijala DŽ.S. (1966.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradina.

Utvrđeno je da ovog državljanina R. Austrije potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „protupravno zauzimanje zemljišta“. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.