NAKON PUCNJAVE

Video / Snimak hapšenja u Konjicu nakon pucnjave u kojoj je ranjen Hamed Lukomirak: "Nemoj me ljutit!"

U jednom trenutku Variščić je , kako nam je potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, utekao do kuće u Koloniji, gdje je zgrabio pištolj, a u tom pohodu mu se pridružio otac koji je ponio drvenu palicu, tzv. držalicu

Ovom događaju koji je uznemirio Konjičane prethodio je verbalni, ali i fizički sukob između Lukomiraka i mlađeg Variščića. Avaz

Piše: E. T.

6.7.2022

Nakon pucnjave u Konjicu koja se dogodila 5. jula u Konjicu, a u kojoj je teško ranjen Hamed Lukomirak, uhapšeni su Armin i njegov otac Ademir Variščić, ranije je objavio portal "Avaza".

Armin Variščić (34) i njegov otac Ademir (64) lišeni su slobode jer su u konjičkom naselju Kolonija, pucnjima iz vatrenog oružja, ali i drvenim predmetom teško ozlijedili Hameda Lukomiraka (51).

Ovom događaju koji je uznemirio Konjičane prethodio je verbalni, ali i fizički sukob između Lukomiraka i mlađeg Variščića, a svojevrsne razmirice između njih, navodno, traju godinama.

U jednom trenutku Variščić je, kako je potvrđeno za portal "Avaza" iz izvora bliskih istrazi, utekao do kuće u Koloniji, gdje je zgrabio pištolj, a u tom pohodu mu se pridružio otac koji je ponio drvenu palicu, tzv. držalicu, nakon čega su zajedno nasrnuli na Lukomiraka.

Policiji je anonimno prijavljeno da se u ulici Kolonija čuje pucnjava i ali i uznemirujući jauci nepoznate muške osobe.

Na lice mjesta odmah je upućeno više patrola koji su mlađeg Varaščića zatekli s pištoljem u ruci, a njegovog oca s palicom, dok je na zemlji sav krvav jaukao Lukomirak.

Sada se pojavio video hapšenja Variščića do kojeg je došao portal "Avaza". 

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Šaljite nam Vaše fotografije i snimke na WhatsApp i Viber, broj +387 65 822 888. Najbolji materijal nagrađujemo!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.