SREDNJA BOSNA

Uspješna akcija policije: Dolijao lopov koji je krao lančiće

Ukradeno je zlatnog i srebrenog nakita znatne materijalne vrijednosti, novac u vrijednosti oko 5.700 KM

B. C.

26.8.2022

U vozilu pronađen ukradeni zlatni i srebreni nakit. MUP SBK

Poduzimajući intenzivne planske aktivnosti u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i PS Vitez u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uspješno su rasvijetlili tri krivična djela teške krađe- saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona

- Naime, tokom noći 21/22.08.2022.godine u PS Vitez je prijavljeno da su od strane NN izvršioca ili više njih izvršena tri krivična djela „Teške krađe“, od kojih su dva djela izvršena u mjestu Nadioci, dok je jedno djelo izvršeno u ulici Kralja Tvrtka, općina Vitez. Navedena krivična djela su izvršena provalama u porodične kuće vlasništvo P.B., M.J. i V.J., u kojima je izvršena premetačina stvari, kojom prilikom je ukradeno zlatnog i srebrenog nakita znatne materijalne vrijednosti, novac u vrijednosti oko 5.700 KM, kao i određeni kućanski predmeti- navodi se u saopćenju. 

Ukrao veću količinu nakita. MUP SBK

Navedenim aktivnostima, uključujući i operativni rad na terenu službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela A.S. (35) iz Travnika, koji je lišen slobode i predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

Važno je napomenuti da je određeni dio ukradenih predmeta pronađen u putničkom motornom vozilu koji je koristio osumnjičeni, te da su isti vraćeni vlasnicima.

Kako nezvanično saznajemo Tužilaštvo SBK je nadležnom sudu uputilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora uhapšenom A. S. iz Travnika.  

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.