ISTRAGA U USK

Novi detalji: U "kući duhova" bili su zarobljeni turisti iz Turske koji su bili na proputovanju

Kantonalni sud u Bihaću odredio jednomjesečni pritvor Edisu Šabiću osumnjičenom za razbojništvo

"Kuća duhova" u Todorovu u kojoj su bili zarobljeni. Avaz

Piše: B. C.

31.8.2022

Kantonalni sud u Bihaću prihvatio je prijedlog Tužilaštva USK, te odredio jednomjesečni pritvor Edisu Šabiću (36), rođen u Velikoj Kladuši, nastanjen u mjestu Šumatac, a zbog razbojništva nad državljanima Turske koje je zajedno s još jednom osobom opljačkao , vezao i zarobio u “kući duhova” u Todorovu, potvrđeno je za portal “Avaza” iz ovog Suda.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović je za portal “Avaza", potvrdio da je za drugim razbojnikom D. S. (25) rođen u Bihaću, nastanjen u naselju Tržac, raspisana centralna potraga.

Beganović je dodao da je daljim provjerama za četvoricu državljana Turske Y. O. (23), K. M. (18), T. H. (30) i K. M. (17) utvrđeno da nisu migranti, već da su turisti koji su bili na proputovanju na području Velike Kladuše.


- Turski državljani su regularno s pasošima ušli u BiH. Saslušani su, uzete su im izjave i oni su nastavili put dalje. Konzulat Republike Turske u Banjoj Luci se interesirao za događaj i dostavit ćemo im sve informacije i kopije pasoša turskih državljana- kazao je za portal "Avaza", portparol Beganović.

Događaj je otkriven 26. avgusta kada je jedan od državljana Turske uspio da pobjegne iz "kuće duhova" do prve kuće i mještaninu prijavi slučaj.

Patrola iz Velike Kladuše u “kući duhova” zatekla je vezane državljane Turske, ali i Edisa Šabića , dok je D. S. uspio da pobjegne.

Šabić je prvo negirao, a potom istražiteljima priznao da su od državljana Turske uz prijetnju pištoljem oteli 700 eura i mobitele, te da su ih sa svoja dva vozila odvezli do “kuće duhova” u Todorovu. Policija je pored kuće pronašla plinski pištolj, kalibra devet milimetara, sa pet komada metaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.