SVE ISPRIČALI RODITELJIMA

Predao se i treći napadač na zaštitara: Svi osumnjičeni članovi Bad Blue Boysa?

Do hapšenja je došlo nakon što je policija pokucala na vrata jednog osumnjičenog koji živi s roditeljima. Njega nisu našli kod kuće, ali roditeljima su sve ispričali

Zagrebačka policija je jučer u popodnevnim satima zagrebačka identificirala svu trojicu napadača. Index

A. Č. / Index.hr

4.9.2022

Zagrebačka policija je jučer u popodnevnim satima zagrebačka identificirala svu trojicu napadača na zaštitara u automat-klubu, koji je preminuo nakon sukoba s njima. Dvojica su sinoć uhapšena, dok se treći (rođen 1988.) danas predao policiji.

Kako piše Index.hr, do hapšenja je došlo nakon što je policija pokucala na vrata jednog osumnjičenog koji živi s roditeljima. Njega nisu našli kod kuće, ali roditeljima su sve ispričali. Tada je nastala pomutnja među napadačima jer do njih dolazi informacija da je policija bila kod roditelja jednog od njih i tada shvataju da su otkriveni.

Nekoliko sati kasnije dvojica dolaze u policijsku postaju na Trnju, a policajci ih hapse. Radi se o mladićima rođenima 1999. i 2000. godine. Upravo ta dvojica policiji su bila ključna zbog smrti zaštitara.


Utvrđen identitet osumnjičenih

Prema pisanju Telegrama, sva trojica su pripadnici Bad Blue Boysa.

Policija je sinoć kratko potvrdila kako se dvojica muškaraca osumnjičenih za teško krivično djelo sa smrtnom posljedicom nalaze u službenim prostorijama i pod nadzorom policije, dok se za trećim traga.

- Od trenutka saznanja za teško krivično djelo sa smrtnom posljedicom u kojem su sudjelovala trojica muškaraca, policija je započela intenzivne mjere identificiranja i traganja za njima.

Operativnim radom na terenu te prikupljenim obavijestima utvrđen je identitet sve trojice muškaraca.

Dvojica se ovog trenutka nalaze u službenim prostorijama i pod nadzorom policije, dok se za trećim traga.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog teškog kaznenog djela", priopćila je jučer zagrebačka policija.

Šta se desilo te noći

Podsjetimo, 40-godišnji zaštitar Hrvoje Zanatić jučer je nasmrt pretučen oko 4:30 sati u automat-klubu na području zagrebačkog naselja Trnje.

Nakon prvotnog verbalnog sukoba nepoznati su napadači fizički napali Zanatića, a zatim pobjegli.

Kako nezvanično javlja Index, u napadu su učestvovala tri počinioca. Sva tri muškarca su bila alkoholizirana, jedan znatno pijaniji od ostalih. Muškarac koji je djelovao alkoholiziranije od druge dvojice u jednom je trenu pokušao ući u službene prostorije kasina, odnosno u prostore gdje je zabranjen ulaz osobama koje nisu djelatnici. Zaštitar ga je u tome spriječio pa je došlo do sukoba.

Jedan mladić ga je držao, a drugi ga je udarao. To su ova dvojica koja su sinoć uhićena. Treći je bio tamo, ali njegova uloga još nije najjasnija, no policija za sada smatra da je on bio sa strane. Nakon što su ga pretukli, zaštitar je u nekom trenutku udario glavom u stepenicu. Uskoro su napadači pobjegli, a netko je pozvao hitnu pomoć. Ozlijeđeni zaštitar je još davao znakove života te su ga reanimirali i prevezli u bolnicu. 

U bolnici mu se stanje pogoršalo i zaštitar je umro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.