ISPOVIJEST ZA "AVAZ"

Šokantno / Adisu Ahmić iz Željeznog Polja tukli svekar, svekrva i djever: "Kur**, izađite i ti i tvoje dijete"

Suprug Muhamed Ahmić me doveo prije pet mjeseci u Željezno Polje, gdje smo živjeli sa njegovom porodicom u jednoj kući, ali odvojeno, kaže Adisa Ahmić

Adisa Ahmić: Preživjela torturu. AVAZ

Piše: S. Spahić

6.9.2022

U životu Adise Ahmić iz Željeznog Polja kod Žepča se odvijala prava drama. Ona je bila žrtva nasilja u porodici i to kako tvrdi Adisa od strane svekra, svekrve i djevera. Slučaj je prijavila policiji, a nakon toga je istjerana iz kuće, otkriva portal "Avaza". 

- Suprug Muhamed Ahmić me doveo prije pet mjeseci u Željezno Polje, gdje smo živjeli sa njegovom porodicom u jednoj kući, ali odvojeno. Vremenom se on okrenuo ovcama, a mene je ostavio samu na spratu. Svekar i svekrva su se na meni pet mjeseci iživljavali, psihički su me zlostavljali, tjerali su me na fizički rad - počela je svoju tužnu ispovijest Adisa Ahmić za portal "Avaza".

Suprug Muhamed Ahmić. FACEBOOK

Kako kaže, jednom su htjeli da predstave drugima da ona vara svog supruga sa komšijom.

- Kada im to nije uspjelo natjerali su me da šutim i da ne smijem to nikome reći. Zadnji put jučer su me pretukli svekar i svekrva, učestvovao je i djever Mirsad. Moj suprug nije htio da se odazove ni meni, ni policiji, ni bilo kome drugom. Nije htio da dođe da vidi šta je bilo - kazala je Adisa Ahmić za "Avaz".

Adisa Ahmić jučer je brutalno pretučena. AVAZ

Kada je otišla u hitnu nije mogla da kaže šta se desilo, iako je bila sva krvava, jer, kako kaže, prijetili su joj pištoljem.

- Kada sam došla kući ponovo me pretukao svekar i izbacio sa djetetom od 13 godina iz kuće. Nisu mi dali ni novca, niti išta, nego su samo rekli "Kur**, izađite i ti i tvoje dijete" - rekla je Adisa Ahmić za "Avaz".

Portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek je potvrdio da je ovaj slučaj prijavljen policiji.

- Danas će i muž od oštećene žene biti saslušan, jer on čuva ovce i ne dolazi često kući. To će imati epilog, da li će ići prema Tužilaštvu i Sudu to će ovisiti od utvrđivanja okolnosti pod kojima se te stvari dešavaju. Nakon uzimanja svih izjava će se znati da li će se ići u pravcu krivičnog djela ili narušavanja javnog reda i mira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.