DOBOJ

Muškarac pijan pucao iz lovačke puške i teško ranio svoju suprugu

Kod D.M. je utvrđeno da je imao 2,26 promila alkohola u krvi, a izvršeno krivično djelo okarakterisano je kao ubistvo u pokušaju

Policiji je slučaj prijavljen u subotu, 29. oktobra. Ilustracija

E. Ć. / Srna

31.10.2022

Muškarac čiji su inicijali D.M. sa područja Doboja uhapšen je nakon što je u alkoholisanom stanju ranio suprugu u koju je pucao iz lovačke puške i nanio joj teške povrede opasne po život, saopćeno je iz dobojske Policijske uprave.

Žena čiji su inicijali A.M. prevezena je iz dobojske bolnice u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je zadržana na liječenju. Kod D.M. je utvrđeno da je imao 2,26 promila alkohola u krvi, a izvršeno krivično djelo okarakterisano je kao ubistvo u pokušaju. Policiji je slučaj prijavljen u subotu, 29. oktobra, navodi se policijskom saopćenju. 

Žena je priključena na aparate za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožena, a sve dalje prognoze u vezi njenog zdravstvenog stanja su neizvjesne, rečeno je Srni u UKC-u. Iz UKC-a su naveli da žena ima povrede grudnog koša i trbuha.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Dragan Rakanović rekao je da je žena operativno zbrinuta u Općoj Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju, a zatim i u UKC-u.

Pacijentkinja je primljena u Urgentni centar UKC-a u subotu, 29. oktobra, te hospitalizovana u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje, rekli su iz UKC-a.

Iz dobojske Policijske uprave saopćeno je danas da je muškarac sa područja Doboja čiji su inicijali D.M. uhapšen nakon što je u alkoholisanom stanju ranio suprugu A.M. u koju je pucao iz lovačke puške i nanio joj teške povrede opasne po život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.