POTRESNA ISPOVIJEST

Sin Mevlude, koja je pretučena i zapaljena: Majka tvrdi da je to uradio prvi komšija, ona ima povrede glave, ruke, polomljena rebra i opekotine

Ne vidim da mogu biti bilo kakvi drugi motivi osim finansijskih, jer zašto bi neko došao tući ženu od 80 godina, kazao je Amel Linić za "Avaz"

Amel Linić, sin stradale Mevlude. FACEBOOK

Piše: S. S.

5.11.2022

Amel Linić, sin Mevlude, koja je pretučena ispred kućnog praga u Bosanskom Petrovcu, a potom polivena benzinom i zapaljena kazao je za portal "Avaza" za osobu za koju se sumnja da je to počinila da je priveden, a nakon toga i pušten, jer Tužilaštvo još uvijek ne može uzeti izjavu od njegove majke obzirom na njeno stanje.

Amel inače živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a nakon što se desio stravični slučaj on se momentalno zaputio ka BiH.

Prvi komšija

- Osoba koja je to počinila je prva komšija, on je pušten, ali moja tvrdi da je to on, tako da je to sada neki status quo. Ne vidim da mogu biti bilo kakvi drugi motivi osim finansijskih, jer zašto bi neko došao tući ženu od 80 godina. On je njoj polomio rebra sa obe strane, ruku, noge, ima povrede glave, a onda je zalio benzinom, zbog čega ima opekotine po leđima - kazao je Linić "Avaz".

Kako pojašnjava, osoba koja je to počinila je navodno poslije pozvala i pomoć.

Majka ranije posuđivala novac

- Nije on njoj direktno pomogao, nego je zvao vatrogasce, pa su je vatrogasci iznijeli vani, a onda je došla i policija. Nakon toga je na Instagramu pozvao moju suprugu u Čikagu, jer ja s njima nikako ne komuniciram i rekao je da je moja majka nastradala i da je on tu pomogao. Rekao je da je on izašao, čuo pucketanje i vidio da gore vrata od kuće i zvao vatrogasce. Moja supruga mu se zahvalila, ali onda počinju dolaziti drugi dokazi, policija ispita majku i ona potvrdi da je on nju udario na ulaznim vratima - kazao je sin stradale Mevlude za "Avaz".

Dodaje da je njegova majka rekla da je ta osoba imala masku, ali da je prepoznala taj glas, obzirom da je riječ o prvom komšiji.

- On je i ranije dolazio u nekoliko navrata i tražio novac od nje, a ona je njemu davala - zaključio je Linić za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.