SLAVONIJA

Uhapšen muškarac iz Hrvatske: Skrivao marihuanu u teglama i Kinder jajima

Određeno mu je zadržavanje od 30 dana

Oduzeta marihuana proslijeđena je na toksikološko vještačenje. Policijska uprava Primorsko-goranske županije u Hrvatskoj

H. J. I.

14.11.2022

69-ogodišnji muškarac iz Orahovice u Slavoniji uhapšen zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

U četvrtak, 10. novembra, policija je tokom pretrage doma i drugih prostorija kojima se osumnjičeni koristi te njegovog automobila pronašla i oduzela 1.409 grama zelene biljne materije nalik na marihuanu, objavili su. Provedenim preliminarnim ispitivanjem je doista utvrđeno da se radi o drogi marihuani – kanabisu, saopštili su iz policije.

- Oduzeta marihuana proslijeđena je na toksikološko vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić". Marihuana koja je oduzeta pronađena je u staklenkama s raznim natpisima npr. "Paprika cijela", u omotu za duhan s natpisom "Lucky Strike", "Amber Leaf" i slično, u dječjim igračkama "Kinder jaje" te u raznim plastičnim i papirnatim vrećicama - stoji u saopštenju Policijske uprave virovitičko-podravske.


Osumnjičenik je liječnički pregledan te je potom smješten u posebne prostorije za zadržavanje. Nakon što je provedeno ispitivanje u Državnom odvjetništvu u Virovitici, sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru mu je odredio zadržavanje u trajanju od 30 dana, prenio je Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.