"AVAZ" SAZNAJE

Drama u Kampusu: Nepoznata ženska osoba napala dvije djevojke, prijetila im nožem

U 10:45 sati u Novom Sarajevu je došlo dojava da je u Kampusu od strane nepoznate ženske osobe uz prijetnju nožem prijećeno dvjema djevojkama koje su podnijele prijavu Novom Sarajevu, potvrđeno je iz policije

Sukob između djevojaka. AVAZ

Piše: A. Ovčina

5.12.2022

Nepoznata ženska osoba napala je danas dvije djevojke u Kampusu, u Sarajevu saznaje portal "Avaza".

Ovaj slučaj dogodio se ispred Farmaceutskog fakulteta.

- U 10:45 sati u Novom Sarajevu je došlo dojava da je u Kampusu od strane nepoznate ženske osobe uz prijetnju nožem prijećeno dvjema djevojkama koje su podnijele prijavu Novom Sarajevu - potvrđeno je za portal "Avaza" iz Operativnog centra MUP-a KS.

Za sada nije poznato šta je prethodilo ovom sukobu. 

Jedan od čitatelja nam je javio da osim napada, mnogi nemili događaji se redovno događaju u Kampusu, a nadležni ne reaguju. Psi napadaju studente, obijaju se i vozila uposlenika. 


- Na nivou cijelog kampusa, osvijetljeno je samo na par mjesta, tačnije, na mjestima koja su "na očima", kako bi se vidjelo da su nešto uradili. Međutim u cijelom kampusu ne postoji rasvjeta, i dešavali su se napadi na djevojke, otimanje torbica jer je mrkli mrak kroz cijelu kampus i ne smije se proći s prvim mrakom. Mimo ovoga, svakodnevno se dešavaju odbijanja vozila, jer bukvalno niko od uposlenika, čije je pisao obilazak i kontrola kampusa, ne pomjeri se sa svoga radnog mjesta "kućice" u kojoj se nalaze. Pored svega navedenog, uposlenici kampusa ne kontrolišu parkirana vozila, te ih vlasnici ostavljaju na sred ceste, jer parkinzi nisu ocrtani, i mnogo puta do sada je za malo došlo do udaranja studenata na njihovim pješačkim zonama, kao posljedica ne rada Uprave i uposlenika kampusa - rekao nam je čitalac koji je želio ostati anoniman. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.