PRODUŽENJE PRITVORA

Admir Arnautović Šmrk na ročištu u Sudu BiH: Nisam ja nikakav "kralj podzemlja"

Za proteklih 20 godina Arnautović je zaradio 1.000 KM

Piše: B. C.

19.12.2022

Arnautović na jednom od ranijih ročišta. Sud BiH

Pred vijećem Suda BiH kojim je predsjedavao sudija Davorin Jukić danas je održana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH da se Admiru Arnautoviću Šmrku, osumnjičenom za organizirani kriminal, neovlašten promet opojnim drogama, pranje novaca, nasilničko ponašanje i nanošenje teške povrede, produži mjera pritvora za naredna tri mjeseca.


Skupocjeni automobili i satovi

Obrazlažući prijedlog za produženje pritvora državna tužiteljica Sanja Ljuboje- Romić je između ostalog kazala da u narednom periodu predstoji identificiranje imovine osumnjičenog, gdje se ona nalazi, način raspolaganja, a koja je uglavnom prepisana na treća lica.

Tužiteljica je istakla da je Admir Arnautović za proteklih 20 godina, po osnovu rada, ostvario ukupno 1.000 KM zarade. U isto vrijeme posjeduje luksuzne automobile, satove i objekte, a tu su i brojna putovanja. U sljedećem periodu Tužilaštvo će nastojati da utvrdi ukupnu imovinu kao i onu koja se pominje u Sky komunikaciji.

Tužiteljica je navela da je Arnautović u javnosti stvorio određenu sliku sebe, te da se u medijima navodi kao "kralj podzemlja". Također je pomenula da kruže snimke zlostavljanja osoba koje su njemu suprostavljene i da svjedoci strahuju da daju izjave.

Admir Arnautović je reagirao na izjavu tužiteljice kazavši da on nije nikakav "kralj podzemlja". Dodao je da on nikada nije davao izjave u medijima i nije se eksponirao.


Nije pronađena droga

Advokat Jasmin Alikadić koji zastupa Arnautovića zatražio je da se prijedlog za produženje pritvora odbije i da se eventualno odrede mjere zabrane. Napomenuo je da do sada nije pronađena nikakva droga, a koja se može dovesti u vezu s Arnautovićem.

Alikadić je kazao da odbrana osporava krivična djela koja se Arnautoviću stavljaju na teret, jer "događaji koji se navode nisu ni pokušani, a kamoli dovršeni, kako Tužilaštvo prikazuje".

Branilac je naveo da je Arnautović porodično i poslovno vezan za Sarajevo, te da nije ispoljavao tendenciju da pobjegne od odgovornosti iako su, kako je rekao, mediji najavljivali njegovo hapšenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.