U KONTEJNERU

Novi dokazi u slučaju s Anom Volš: Policija pronašla nekoliko kesa sa smećem punim krvi, sjekiru, testeru

Istražitelji koji su pretraživali smeće na transfer stanici u Pibodiju jučer su pronašli dokaze povezane sa nestankom Ane Volš, rekli su izvori za VBZ-TV I-Team.

Pronađeni novi dokazi. Screenshot / Twitter

Piše: E. A.

10.1.2023

Potraga za nestalom majkom troje djece Anom Volš prebačena je sa južne obale na sjevernu obalu nakon što se njen muž pojavio na sudu. Brajan Volš optužen je jučer u Okružnom sudu Kvinsi da je doveo u zabludu policijsku istragu.

Izvori Boston 25 News rekli su da su vlasti odvukle taj kontenjer do stanice za transfer smeća Republičke službe u Forest Stritu u Pibodiju. Državna i lokalna policija su satima pretraživali sadržaj tog kontenjera. 

- Svi smo u šoku. Nismo baš znali šta se dešava - rekao je Majkl Brejdi (Michel Brayd), radnik Republičke službe.

Istražitelji koji su pretraživali smeće na transfer stanici u Pibodiju jučer su pronašli dokaze povezane sa nestankom Ane Volš, rekli su izvori za VBZ-TV I-Team. 

Policija je pronašla je nekoliko kesa sa smećem pune krvi! Pronađene su i sjekira, testera, tepih i iskorištena sredstva za čišćenje a kojima je, sumnja se, neko pokušao da ukloni dokaze zločina.


Volš je rekao istražiteljima da je posjetio kuću svoje majke u obližnjem Svampskotu na Novu godinu, ali se izgubio. Komšije su za Boston 25 News rekli da su se naježili kada su saznali zašto je policija opkolila kontenjer u njihovom kompleksu.

- Onaj tamo je automatski. Kada zatvorite vrata, ona se zbijaju - rekao je komšija Pat Trad.

Dodao je i to da je strašno razmišljati o tome, jer ne daj Bože da neko tu nešto stavi, kompaktor bi to spljeskao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.