KANTONALNI SUD U SARAJEVU

Nastavljeno suđenje za ubistvo Kenina Lukača: Svjedoci napustili BiH

Svjedok Spahić nekoliko puta sreo Adilovića u zgradi

Kantonalni sud u Sarajevu: Ročište se nastavlja 9. marta. B. Cerić

16.2.2023

U Kantonalnom sudu u Sarajevu 14. februara održan je nastavak suđenja Seadu Adiloviću, Vedadu Višnjiću i Asmiru Murtoviću, optuženima za ubistvo Kenina Lukača. Na pretresu su prezentirani dokazni materijali, a jučerašnjem je prisustvovao svjedok Adnan Spahić.

Sretali se u zgradi

Naime, stan u kojem je izvršen pretres prošle godine u januaru, a u kojem su pronađeni droga i oružje i koji je na molbu Seada Adilovića unajmio njegov rođak, bio je tema jučerašnjeg pretresa.

Svjedok Adnan Spahić je, nakon što je pitan da li poznaje Seada Adilovića, odgovorio da su se samo nekoliko puta sreli u zgradi, liftu i garaži te da se nisu lično poznavali niti razgovarali.

Nakon pitanja koje je postavila odbrana, a koja se tiču pretresa stana na spratu na kojem živi svjedok Spahić, on je odgovorio da je za pretres saznao tek nakon nekoliko dana te da nije pretpostavljao da Sead Adilović ima neke veze s tim i da nije nikada konkretno vidio u koji je to stan ušao Sead Adilović.

Svjedoci napustili državu

Jučerašnjem pretresu trebala su prisustvovati još dva svjedoka, Asmir Vozen i Sanjin Hrlović, međutim, iznesena je informacija da trenutno nisu u državi. Konkretan razlog zašto svjedoci nisu trenutno u BiH i zašto nisu prisustvovali pretresu nije naveden te se čeka potvrda policije iz države u kojoj se nalaze.

Odbrana će čitanje iskaza ova dva svjedoka nastaviti na sljedećem pretresu, koji će biti održan 9. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.