SVI MOBILIZIRANI

Potraga za djevojčicom u Gornjem Vakufu: Policijski službenici, građani, GSS, Civilna zaštita na terenu

Djevojčica (15) je u trenutku nestanka na sebi nosila crnu jaknu, crveni ruksak, crne hlače i bijele patike i riječ je o osobi sa poteškoćama u razvoj

Potraga za djevojčicom. GornjiVakuf.com

S. S.

21.2.2023


Potraga za maloljetnicom koja je jučer nestala na širem području Bistričke Rike u općini Gornji Vakuf nastavljena je i danas ali bez uspjeha, potvrdio je za portal "Avaza" portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Djevojčica (15) je u trenutku nestanka na sebi nosila crnu jaknu, crveni ruksak, crne hlače i bijele patike i riječ je o osobi sa poteškoćama u razvoju.

Iako su brojni mediji prenijeli informaciju da je spasioce napao medvjed, to je portparol MUP-a SBK negirao. Kako kaže, navodno su neki spasioci prilikom potrage vidjeli medvjeda u daljini, ali do bilo kakvog napada nije došlo.

Potraga za djevojčicom i dalje.

- Više policijskih timova je na terenu, Jedinica za specijalističku podršku, uniformisana policija, Kriminalistička policija i rukovodni službenici, sve je u tom području između Bugojna i Gornjeg Vakufa. Sva raspoloživa policija je na terenu, dosta je i građana tu, GSS, pripadnici Civilne zaštite - kazao je Hodžić za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.