BIO POD DEJSTVOM ALKOHOLA

Napadač koji je upucao hrvatskog policajca ide u istražni zatvor: Pokušao da ubije još 2 osobe

Ranjeni 55-godišnji policajac prevezen je u osječki Klinički bolnički centar

Mještani su novinarima ispričali da 64-godišnjak već duže vrijeme teroriše selo. Screenshot

E. A.

4.3.2023

Sudija istrage osječkog Županijskog suda u subotu je odredio jednomjesečni istražni zatvor za 64-godišnjaka L. O. (64), koji se tereti da je u petak u Šagu, kod Valpova, iz vatrenog oružja ranio policajca i pokušao da usmrti još dvije osobe.

Nakon što je u petak uhapšen i u subotu popodne priveden na osječki Županijski sud, sudija istrage je, poslije sprovedenog ročišta, osumnjičenom odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od završetka djela i počinjenja novog teškog krivičnog djela, saznaje se na sudu, prenosi Index.

Teško ubistvo 

L. O. se tereti za pokušaj teškog ubistva i dva pokušaja ubistva, a sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je u petak, u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šag, iz vatrenog oružja upucao 55-godišnjeg policijskog službenika Policijske stanice Belišće, koji je u tom trenutku bio izvan službe. 

Potom je pokušao vatrenim oružjem da usmrti još dvije osobe koje su bile u prostoriji, ali u tome nije uspio zbog zastoja vatrenog oružja.

Teroriše selo

Napadača su savladale napadnute osobe i zadržale do dolaska policijskih službenika koji su ga uhapsili.

Ranjeni 55-godišnji policajac prevezen je u osječki Klinički bolnički centar, gdje su mu konstatovane lahke tjelesne povrede, dok preostale dvije osobe nisu povrijeđene.

Osumnjičenom je izmjerena koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi.

Mještani su novinarima ispričali da 64-godišnjak već duže vrijeme teroriše selo, kao i da ovo nije prvi put da je pucao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.