BANJA LUKA

Šveđanin uhapšen na osnovu Interpolove potjernice: Imao pasoš Sjeverne Makedonije

Osumnjičeni će biti predat u nadležnost Sudu BiH

Policija privela stranca. Avaz

B. C.

8.3.2023

Pripadnici  Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banja Luka, jučer su uhapsili C.F.S. iz Kraljevine Švedske, za kojim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog počinjenih krivičnih djela nezakonito posjedovanje opojnih droga, ometanje službenog lica prilikom vršenja službene dužnosti i -napad opasnim oruđem i maltretiranje.

Tokom provjere identiteta  utvrđeno je da je C.F.S. koristio pasoš izdat od strane Republike Sjeverne Makedonije sa njegovom fotografijom, a na ime  P. Š., te je o navedenom obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu falsifikovanje isprave, 

Tužilac je naložio da se oduzmu pasoš i ostala dokumentacija na ime  P. Š. i deponuju se u depozit Osnovnog suda u Banja Luci, a da se nakon dokumetovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Državljanin Švedske C.F.S. će nakon završene kriminalističke obrade biti sproveden u Sud BiH, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, saopćeno je iz PU Banja Luka. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.