UHAPŠENI LOPOVI

Dvojica Zeničana ukrala 80 muških sakoa vrijednih 85.000 KM

Policija pronašla ukradene stvari, ali i drogu

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
B. C.

10.3.2023

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, uspješno zadokumentovali krivično djelo teške krađe izvršene 4. marta 2023. godine, u noćnim satima, u ulici Goraždanska, Grad Zenica. 

Identificirani počinioci 

Tom prilikom, iz prostorija firme "Bureau of Fashion Management" d.o.o. Zenica je ukradena je određena količina odjevnih predmeta, tačnije 80 muških sakoa "Hugo Boss", vrijednosti 85.000 KM.

- Poduzetim aktivnostima policijskih timova došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela mogu dovesti lica: Đ.O., rođen 1979. godine i H.A., rođen 1977. godine, oba lica iz Zenice, koja se sumnjiče da su u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, nasilnim putem, uz prethodni dogovor, ušla u krug a potom i halu navedene firme, te otuđila odjevne predmete, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

U okviru opsežnog operativnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije koji su preuzeli predmetnu istragu, su saslušali više osoba u svojstvu svjedoka, te su u skladu sa naredbom Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres na jednoj lokaciji na području Zenice, sa namjerom pronalaska otuđenih predmeta, kao i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetne teške krađe.

Pronađena droga i municija 

Osumnjičeni Đ.O. predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, zbog sumnje da je počinio krivična djela teške krađe,  krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga

Izvršenim pretresom pronađeni su ukradeni predmeti, kao i određena količina droge i municije.  Osumnjičeni H.A. prijavljen je zbog teške krađe. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.