PRETRES U SARAJEVU

Slovenac uhapšen zbog kokaina: U njegovom Audiju pronađeni pištolj i veća suma novca

Predat pripadnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo

Policija pretresla Slovenca. Avaz

B. C.

15.3.2023

Na raskrsnici ulica Azize Šaćirbegović - Vilsonovo šetalište, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije, sinoć u 21:20 sati  izvršili su pretres M.K. (35), nastanjen u Velenju, državljanin Republike Slovenije.  

Oduzeta tri paketića droge

Tom prilikom kod njega su pronađena i oduzeta tri paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu kokain. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), osumnjičeni je lišen slobode i sproveden u službene prostorije. 

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici su u saradnji sa policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo, uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, na području općine Novo Sarajevo izvršili pretres pvozila Audi A6, vlasništvo M.K. 

Privremeno oduzet automobil 

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto sljedeće: pištolj  “CZ” kalibra 7,65 milimetara, sa okvirom i pripadajućom municijom, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, veća suma novca u različitim apoenima i dva mobilna telefona. Također, od osumnjičnog je privremeno oduzeto i predmetno vozilo. 

Nakon završene kriminalističke obrade, danas u pet sati  M.K. je predat u daljnju nadležnost policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo. O svim preduzetim mjerama i radnjama obaviješteni su dežurni tužioci Tužilaštva BiH i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.