ISPUŠIO DVA DŽOINTA

Švicarski sud oslobodio Bosanca jer se ne sjeća da je nožem izbo suprugu i prolaznicu

Branio se da nije bio pri sebi zbog konzumiranja droge

Bosanac dobro prošao u Švicarskoj. AP

Nezavisne novine

26.3.2023

Državljanin BiH (38) je na sudu u Švicarskoj oslobođen krivice nakon napada na suprugu te još jednu prolaznicu, jer je bio pod utjecajem kanabisa, zbog čega se ničega ne sjeća. Sud je naložio da mora na ambulantno liječenje ovisnosti.

Izgubio je kontrolu nad sobom 

Sve se desilo u švicarskom okrugu Vaseramt u februaru 2021. godine. Kako prenose mediji, on je provodio mirnu večer sa suprugom, a onda je ispušio dva džointa.

Nakon toga, po vlastitom priznanju, izgubio je kontrolu nad sobom te se skoro i ne sjeća šta se zapravo desilo te večeri.

Mediji prenose da je odjednom zgrabio kuhinjski nož i izbo suprugu, ali je ona uspjela pobjeći iz stana. Ispred stana je naišla prolaznica, koja joj je pokušala pomoći, a napadač je nožem ranio i nju.

Nagla promjenu ponašanja

Njegov advokat je tokom suđenja rekao da nakon dva džointa on više nije bio pri sebi, te nije djelovao s predumišljajem, niti je postojao motiv za napad. 

Navodno su živjeli u dobrom braku i zajednički vodili posao. Tokom suđenja vještak je iznio svoje mišljenje da upotreba kanabisa može izazvati takvu naglu promjenu ponašanja.

Osim toga što je naloženo da mora na liječenje, u zaključku sudske odluke stoji i da nije bilo moguće utvrditi namjeru da ubije ženu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.