STRAVIČAN SLUČAJ

Detalji o ubistvu Bosanca u Austriji: Crnogorac ga ubio zbog bivše supruge?

Prema trenutnom pravcu u kom ide istraga, motiv je vjerovatno ljubomora, saopćeno je danas iz policije

Sa mjesta zločina. Printscreen

A. O.

2.4.2023

Brutalno ubistvo državljanina BiH (40) dogodilo se u petak u Gornjoj Austriji, a sve više detalja otkriva se o ovom zločinu.

Kako prenose tamošnji mediji, najvjerovatniji motiv ubistva je ljubomora, jer navodno sve ima veze sa bivšom suprugom glavnog osumnjičenog Crnogorca (40).

Mogući motiv

- Prema trenutnom pravcu u kom ide istraga, motiv je vjerovatno ljubomora - saopćeno je danas iz policije.

Navodno, osumnjičeni je bio uvjeren da je njegova supruga, s kojom više ne živi, bila u vezi sa žrtvom. To je presudilo 40-godišnjem državljaninu BiH. Iako je i danas osumnjičeni odbijao da odgovori na većinu pitanja tokom saslušanja, ovo je trag u kojem definitivno ide istraga, iako policija na terenu i dalje provjerava i ispituje činjenice.

Podsjetimo, državljanin (40) Bosne i Hercegovine brutalno je izboden u petak ujutro na ulici u Marhtrenku u Gornjoj Austriji, nakon toga je s teškim povredama prebačen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo.



Potraga za počiniocima 

Potraga za dva moguća počinioca brzo je okončana, a uhapšeni su crnogorski državljanin (40) i mladić (19) iz Bosne i Hercegovine.

Kako prenose mediji, mladić iz BiH više nije pod istragom zbog ubistva, jer je navodno bio samo vozač i nije znao namjere Crnogorca (40), ali i dalje je u pritvoru zbog kršenja austrijskog Zakona o strancima, s obzirom da nije imao prijavljeno boravište u ovoj zemlji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.