POČINIOCI UHAPŠENI

Nakon što je upozoravao na zagađenje Neretve i Jablaničkog jezera: U Konjicu brutalno pretučen Isa Džino

Džino je pretučen pred očima svoje kćerkice samo dan od zaprimanja prijetnji

Slučaj je prijavljen nadležnoj Policijskoj stanici Konjic. Avaz

H. J. I.

10.4.2023

U Bosni i Hercegovini nalaze se neke od najljepših rijeka i prirodnih izvora u ovom dijelu Balkana. Danas smo nažalost svjedoci zagađenja naših rijeka. Ipak, postoje i oni koji se hrabro bore da sačuvaju rijeke Bosne i Hercegovine, brane ih nekada i vlastitim životima.

Jedan od njih je i Konjičanin Isa Džino, koji kroz dugi niz godina ukazuje na ogroman problem u svome gradu. Nakon njegovih objava o zagađenju Neretve i Jablaničkog jezera, uslijedile su brojne prijetnje po život njega i njegove porodice.

Brutalno ga pretukla dva muškarca

Samo dan od zaprimanja prijetnji Isa Džino je pred očima svoje kćerkice brutalno pretučen od strane dva muškarca.

Slučaj je prijavljen nadležnoj Policijskoj stanici Konjic, te su brzom istragom identificirane osobe R.A. (1982.) i K.S. (1985.) obojica iz Konjica. Oni su uhapšeni i kriminalistički obrađeni.

Teške tjelesne povrede

Džino je zadobio teške tjelesne povrede glave sa nekoliko hematoma i podliva, te je nakon ukazane hitne medicinske pomoći u Konjicu prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru na dalje liječenje.

- Meni je ovo jedan jak vjetar u leđa da se nastavim boriti za dobrobit zajednice i moga Konjica - kratko je prokomentarisao Isa Džino za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.