TUŽILAŠTVO BANJA LUKA

Predložen pritvor za Vinka Matića: Ubio rođaka udarajući ga štapom i sjekirom

Zločin se desio u mjestu Donji Goleši

Policija intervenirala u zaseoku Jelići. Avaz

B. C.

21.4.2023

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja Vinka Matića (56) iz mjesta Donji Goleši, osumnjičenog za ubistvo rođaka Radomira Matića (78), stavio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, saopćeno je iz OJT Banja Luka.

Nanio više teških tjelesnih povreda

- Osumnjičeni je dana 19.04.2023.godine, oko 12.30 sati, u mjestu Donji Goleši, zaseok Jelići, Grad Banja Luka, nakon verbalnog sukoba sa oštećenim M.R.,upotrebom štapa i sjekire nanio po tijelu oštećenom više teških tjelesnih povreda usljed kojih je kod oštećenog nastupila smrt - navodi se u saopćenju.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, shodno člana 197. stav 1. tačka g. Zakona o krivičnom postupku RS.

Prijedlog dostavljen sudu

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.