MUP KANTONA SARAJEVO

Detalji nesreće na Dobrinji: Pješaku ugrožen život, još se utvrđuje njegov identitet

Povrijeđeni muškarac zadržan na Klinici za neurohirurgiju

Policija obavila uviđaj. Avaz

B. C.

4.5.2023

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeni su detalji sinoćnje saobraćajne nesreće koja se u 20:20 sati dogodila na kolovozu raskrsnice ulica Bulevar branilaca Dobrinje i Nurije Pozderca, općina Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom teško je povrijeđen pješak kojem se još utvrđuje identitet.

- Došlo je do udara i obaranja na kolovoz NN muške osobe od putničkog motornog vozila marke „Peugeot 207“, kojim je upravljao A.Š., rođen 2003. godine, nastanjen u Sarajevu. Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC-u u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržan na daljem liječenju - saopćili su iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće, kao i identifikaciji povrijeđene osobe.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.