ILEGALNO POSJEDOVANJE

Policija u Nikšiću izvršila pretres stana: Zaplijenjen arsenal oružja

Oduzeti puška, pištolji, okviri i i 245 komada municije

Oduzeto oružje. MUP CG

B. C.

6.5.2023

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući planske aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu građana, pretresom pronašli više komada oružja u ilegalnom posjedu, municiju i sredstva posebne namjene.

Postupali po naredbi sudije

Nikšićka policija je sinoć, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.P. (18) iz Nikšića.

Policija je tom prilikom od A.P. (47) iz Nikšića, koji je otac B.P., oduzela dva pištolja u ilegalnom posjedu, jedan marke CZ 99, a drugi marke Crvena Zastava P-25, kao i lovački karabin u ilegalnom posjedu. Osim toga, oduzeto je i 245 komada municije različite vrste i kalibra, dva prazna pištoljska okvira i dva okvira u kojima se nalazilo 12 komada municije, redenik sa 50 komada puščane municije i jedan optički nišan.

Tri komada ručnih dimnih bombi

Takođe, policija je pretresom na ovoj lokaciji pronašla i oduzela topovski udar, tri komada ručnih dimnih bombi i jednu fleš bombu, kao i dva inicijalna upaljača.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji će se o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela izjasniti nakon sprovedenih vještačenja u Forenzičkom centru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.