AKCIJA "START"

Oglasili se iz MUP-a KS: Više od 150 policajaca na terenu, oduzeti novac, nakit, automobili....

Pretresi se vrše na više od 20 lokacija

Na terenu je više od 150 policajaca - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
H. J. I.

9.5.2023

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasili su se o današnjoj akciji "Start". Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS realizuju operativno-taktičku akciju kodnog naziva "Start".

Na terenu više od 150 policajaca

Na terenu je više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS. Pretresi se vrše na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža, na više od 20 lokacija. Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila.

U dosadašnjem toku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila.

Koordinacija s EUROPOL-om

Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara - naveli su iz MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.